Asplan Viak har allerede utarbeidet en modell. Og rådmannen anbefaler at denne modellen skal danne grunnlag for den videre utredningen og prosjekteringen, skriver Åndalsnes Avis.

Det har i mange år vært snakk om å etablere et fjernvarmeanlegg på Åndalsnes. Grunnen til at prosjektet legges fram på nytt er at det er høyaktuelt i tilknytning til utviklingen av sentrum. Gater skal endres og graves opp. Dermed vil det være fornuftig å legge ned rør nå.

Ifølge utregninger som er gjort, kan kommunen alene spare rundt halvannen million kroner i året om det legges opp til oppvarming via sjøvarme. Det er også snakk om å etablere oppvarmet fortau i sentrum og på den måten spare utgifter til vintervedlikehold. Rådmannen poengterer at nye energiformer for oppvarming er både i tiden og framtidsrettet. På grunn av beliggenheten med kort vei til eventuelt energiuttak fra fjorden, er sjøvarme en aktuell løsning.

For å hente ut sjøvarme må det legges en ledning ned til 40-50 meters dyp. Fjernvarmeprisen er beregnet til å ligge på 64 øre per kWh. Ut fra beregnet energibehov er det snakk om en innsparing tilsvarende 6 millioner kroner per år ved valg av sjøvarme, i følge Åndalsnes Avis.