Dette melder Norsk Fjernvarme.

Skagerak Varme årets Urban Energi-vertskap

– Det er utrolig hyggelig å bli spurt om å ta dette ærefulle oppdraget og vi kan love dere at vi skal gjøre det ytterste for at så mange som mulig skal få noen nyttige dager sammen med oss og vår bransje, sier Skagerak Varme-sjef Svein Morten Rogn.

– Vi ser fram mot et godt faglig og sosialt arrangement. Det er alltid veldig nyttig å skape nye relasjoner, samt treffe de mange kjente som vi ellers ikke ser så ofte, sier Rogn.

– Valget av årets vertskap er ikke tilfeldig, sier daglig leder Trygve Mellvang Tomren-Berg i Norsk Fjernvarme. Foto: Norsk Fjernvarme
– Valget av årets vertskap er ikke tilfeldig, sier daglig leder Trygve Mellvang Tomren-Berg i Norsk Fjernvarme. Foto: Norsk Fjernvarme

Mye som skjer

Som vertskap er Skagerak Varme med på å forme selve programmet, i samarbeid med arrangøren Norsk Fjernvarme.

– Innholdet er jo ikke helt klart, men vi ser veldig fram til å presentere noe av det spennende som skjer, og er på gang, i Telemark og Vestfold, sier Rogn.

Valget av årets vertskap er ikke tilfeldig. – Skagerak Varmes anlegg i Skien, Porsgrunn, Tønsberg og Horten spenner over hele spektret av kilder som kan utnyttes til fjernvarme – fra kortreist overskuddsflis, via industriell spillvarme til storskala varmepumper, sier daglig leder Trygve Mellvang Tomren-Berg i Norsk Fjernvarme.

Overskuddsenergi

Han trekker spesielt fram koblingen til all overskuddsvarmen hovedsakelig fra Yara sine fabrikker inne på Herøya industripark i Porsgrunn som noe som vil prege programmet.

– Samtidig som kraftnettet mangler kapasitet og det skorter på ny fornybarproduksjon, kaster vi altfor mye varme i Norge. Det er verdifulle ressurser på avveie, som fjernvarmen kan utnytte, sier Tomren-Berg.

For å få fram dette poenget, har Skagerak Varme lansert en lokal kampanje – «vi gir deg overskuddsenergi».

– Vår betydning som selskap lokalt, og bransje sentralt, blir bare viktigere og viktigere i jakten på mer fornybar energi. Overskuddsenergi er kommet inn som sterkt begrep og det er en stor glede for oss å kunne vise hva vi kan gjøre med den, sier Rogn.

Det gjelder også under selve arrangementet i november, og ikke minst under den tradisjonsrike festmiddagen. – Vi kan nok allerede nå gi dere underholdningsgaranti, sier  Skagerak Varme-sjefen.