- Nå kommer de grønne boligene for fullt, og vi synes det er ekstra spennende at det kommunale foretaket Boligbygg i Oslo ønsker å bidra til å drive denne utviklingen framover, og særlig at de velger å legge et stort rehabiliteringsprosjekt i potten, sier Stein Stoknes, programleder i FutureBuilt til futurebuilt.no.

Det er den kommunale boliggården i Sofienberggata 7 som skal gjennom en storstilt rehabilitering. En viktig del av prosjektet er en omfattende energirehabilitering med nye høyisolerende fasader, nytt ventilasjonsanlegg, energibrønner og solenergi på tak og fasader. Samlet skal disse tiltakene redusere energiforbruket med mer enn 70 prosent. Det vil også komme beboerne til gode i form av lavere strømregning.

I tillegg skal bakgård og uteareal oppgraderes, og på taket skal det legges til rette for opphold og urbant landbruk.

Men det kanskje mest spennende er likevel tankene rundt å konvertere parkeringsanlegget i kjelleren til et grønt mobilitetssenter. Hva dette skal inneholde er ennå ikke helt klart, men det vil bl.a. dreie seg om bildeling, sykkelverksted og sykkelpool med ulike typer sykler. Tanken er også at mobilitetssenteret skal henvende seg til beboerne i Sofienberggata 7 samtidig som det også er et tilbud til alle beboerne i området.

Prosjektet skal stå ferdig mot slutten av 2019.