Energiverket AS mottok onsdag 1. mars prisen "Årets Enovatilskudd-bedrift" med både fylkesordfører Ole Haabeth, Rådes ordfører René Rafshol, varaordfører Frederikke Stensrød og representanter fra Enova, Norsk Varmepumpeforening og Klima Østfold tilstede.

Dette melder Energiverket.

Markedsdirektør Audhild Kvam fra Enova kunne fortelle at de har støttet norske husholdninger med 6 400 tiltak det siste året. Her fremhevet hun Øst- og Vestfoldbedriften, og begrunnet valget av prisvinner slik: 

- Energiverket er det firmaet som best har fremmet energisparende og miljøvennlige oppvarmingsløsninger og det selskapet som har desidert flest prosjekter. De har vært enestående til å markedsføre både seg selv og de tilskuddsordningene vi har. Ikke minst er de gode til å få fornøyde kunder, ved å gjøre en god jobb og å følge opp i etterkant. En verdig vinner, sa hun.

Kvam understreket også hvor viktig nabopraten er for å spre informasjon, og at fornøyde kunder får i gang praten og dermed øker bevisstheten om miljøvennlige tiltak.

Viktig kompetansesenter

Østfolds fylkesordfører Ole Haabeth la ikke skjul på at han var stolt, og syntes det å ta klima- og miljøpriser hjem til fylket bidrar til å sette Østfold på kartet når det gjelder overgangen til et mer klimavennlig samfunn. 

- Jeg er stolt på vegne av fylket og av at vi har en bedrift som utmerker seg på denne måten. Et godt eksempel til etterfølgelse for resten av næringslivet i fylket, som må ta steget over i en grønnere utvikling. Jeg håper de fortsetter denne utviklingen, slik at de blir et viktig kompetansesenter for innbyggere og næringsliv i Østfold, sa han. 

- Viktig aktør i miljøsaken

Som kommune ønsker Råde å være ledende på miljø og klima, sa ordfører i Råde kommune René Rafshol. 

- Energiverket er en fremoverlent bedrift som gjør en kjempeviktig jobb i miljøsaken. Når man har en ledestjerne som dere, er det en motivasjonsfaktor for kommunen og ikke minst en utfordring til innbyggerne om å installere ny miljøvennlig teknologi

Rafshol fortsatte med å forklare hvor avgjørende det Energiverket gjør i dag er, ved å informere på alle plattformer i alle kanaler. En ny offensiv miljøplan er på trappene, og her er prisvinneren en viktig aktør.

Jobbet systematisk med spesialisering

Rolf Iver Mytting Hagemoen i Norsk varmepumpeforening (NOVAP) synes det har vært spennende å følge den prisvinnende bedriften på veien fra liten bedrift til gjennom systematisk spesialisering og god markedsføring å bli en betydelig og synlig aktør i markedet. – Mange kaller seg spesialister, det vi trenger er sånne som Energiverket. Gode til å informere, være synlige og følge hele kundereisen, inkludert det å følge opp kundene i etterkant. Vær stolte av denne prisen, den er fortjent, sa Hagemoen.

Richard Granskogli, daglig leder i Energiverket (til venstre) og Rolf Iver Mytting Hagemoen i Norsk varmepumpeforening (NOVAP. Foto: Energiverket

Handler om mennesker

En strålende fornøyd Richard Granskogli, daglig leder i Energiverket, takket for prisen og nevnte hver ansatt og ga dem like stor del av æren. Noe av æren ga han også de fremmøtte.

- Dere er alle “do-ers”, det er ikke bare prat, men handling. Derfor lykkes dere og derfor lykkes vi. Vi har veldig tro på det vi gjør, vi jobber bare med dette og vi kan faget. Dette kombinert med handling gjør at vi lykkes. Men egentlig handler det om mennesker som får ting til å skje. Det er en flott gjeng vi har her, sa Granskogli.

Foto: Energiverket