– Jeg ønsker å være et friskt pust i xComfort-verdenen. xComfort skal være elektrikerens førstevalg når kundene etterspør smarthuskonsept for trådløs installasjon og styring av lys, varme og andre installasjoner. Jeg vil også jobbe for at Home as a Grid som energistyringskonsept skal være noe folk har skikkelig lyst til å ha hjemme og oppleve nytte av, fastslår Ine Dagfinrud i en melding fra Eaton.

Den nye produktsjefen har jobbet med xComfort siden mai i fjor, men har nå rykket opp og får ansvaret for hele smarthuskonseptet, inklusive energistyring i hjemmet.

– Ine har vist at hun har stor oversikt og innsikt i produktområdene innen xComfort-porteføljen. Som erfaren elektriker har hun den nødvendige kompetansen og snakker kundenes språk. Hun kjenner markedet, ser trendene og kommer til å ta xComfort og hele «Home as a Grid»-konseptet til nye høyder, sier Michael Fredriksen, Eatons leder for marketing i Norden.

Stor kompetanse og kapasitet

Dagfinrud begynte som elektrikerlærling i 2015 og jobbet som elektriker frem til mai 2022. 

– Jeg har fagbrev som elektriker og fullførte i sommer elkraft på fagskolen i Oslo som jeg tok parallelt med stillingen min i Eaton. Nå har jeg nettopp startet på en årsenhet på BI innen markedsøkonomi som jeg tar ved siden av jobb.

Som elektriker var hun engasjert på større prosjekter som det nye Nasjonalmuseet, Fornebuporten og Stortorvet 7.

– Jeg jobbet også en del på Maxbo ved siden av fordi jeg er veldig glad i oppussing, og det var en fin måte å øve på salg og kundekontakt.

Vil påvirke utviklingen

I mai 2022 startet hun som trainee i Eaton på support og tilbud innen xComfort-porteføljen, før hun nå nylig startet i sin nye rolle som produktsjef.

– Det jeg gleder meg aller mest til er å være med å påvirke utviklingen av xComfort som mange allerede er kjent med. Samtidig er jeg veldig spent på å se hva vi kan få Home as a Grid til å bli. Det morsomme med jobben er at ingen dager er like! Jeg har ofte møter med xComfort-kollegaene mine i Europa og snakker jevnlig med elektrikere, prosjektledere og utbyggere for å høre hva de har av utfordringer, ønsker og tilbakemeldinger.

Skiller seg ut

Å være ung kvinne i en mannsdominert bransje har fremdeles sine utfordringer.

– Det hadde vært fint om det ikke betydde noen ting, men jeg tror fortsatt bransjen har en liten vei å gå. Etter å ha jobbet på byggeplasser med mange forskjellige faggrupper vil jeg påstå at elektro er flinkest på å ta vare på jentene, fastslår Dagfinrud og legger til:

– Det beste er at jeg skiller meg ut og er lett å huske. De fleste husker navnet mitt og hvem jeg er. Det negative er at jeg ofte blir undervurdert av folk som ikke kjenner meg, men med en gang jeg får presentert meg og bakgrunnen min blir jeg behandlet ordentlig!