Dette melder Hemdall Power.

Fagne er et nettselskap med hovedkontor i Haugesund og leverer strøm til 150.000 innbyggere. Til nå har de basert driften av sitt strømnett på estimater. Nå skal imidlertid en kombinasjon av programvare og sensorer fra Heimdall Power gi informasjon om den faktiske kapasiteten i sanntid. Ved hjelp av denne nye innsikten vil Fagne kunne identifisere ekstra tilgjengelig kapasitet i sitt eksisterende strømnett.

Kristoffer Vannes, Direktør Fagne. Foto: Fagne
Kristoffer Vannes, Direktør Fagne. Foto: Fagne

Bidrar til det grønne skiftet

Fagne er allerede et av over 40 selskaper verden over som har tatt i bruk Heimdall Power sine løsninger. Denne betydelige oppskaleringen av samarbeidet er et steg i riktig retning for å nå både nasjonale og globale klimamål, ifølge Jørgen Festervoll, CEO i Heimdall Power.

– Dette er et veldig spennende prosjekt for Fagne å ta del i. Sensorene vil gi oss en mye bedre oversikt over hvor mye kraft som kan sendes gjennom strømlinjene i regionen vår. Vi vet vi må bygge ut strømnettet for at samfunnet skal nå klimamålene, men dette kan gjøre det enklere å frakte nok strøm til kundene på kort sikt, sier Kristoffer Vannes, direktør i Fagne.

 

Jørgen Festervoll, CEO Heimdall Power. Foto: Heimdall Power
Jørgen Festervoll, CEO Heimdall Power. Foto: Heimdall Power

Oppstart før sommeren

Prosjektet vil omfatte digitalisering av hele Fagnes regionalnett, med planlagt oppstart før sommeren. Kontrakten omfatter 70 fysiske sensorer, kalt Neuroner, og flere hundre virtuelle sensorer (virtuelle Neuroner).

– I kilometer er strømnettet til Fagne lengre enn alle riksveiene i hele Norge til sammen. Denne teknologien gjør at vi effektivt kan skaffe oversikt over store geografiske områder med strømnett, sier Vannes.

- Jeg vil takke Fagne for en veldig effektiv prosess, og ser frem til å komme i gang med dette prosjektet før sommeren. Vi regner med å kunne tilgjengeliggjøre minst 30% ekstra kapasitet i Fagnes strømnett, avslutter Festervoll.