Heimdall Power, et norsk teknologiselskap innen digitalisering av strømnett, kunngjorde i dag et banebrytende prosjekt med nettselskapet Netz Niederösterreich (NNÖ) i Østerrike.

Denne nye avtalen markerer det største prosjektet i selskapets historie og bygger dermed på nylige suksesser med Great River Energy i USA, samt Fagne og Elvia i Norge, melder Heimdall Power i en pressemelding.

Etter en anbudsrunde har Heimdall Power blitt valgt ut som foretrukken leverandør til å levere 200 Neuron luftledningssensorer til det østerrikske nettselskapet, med potensiell utvidelse til 270 sensorer innenfor den eksisterende kontrakten, hvilket vil gjøre prosjektet til verdens største Dynamic Line Rating (DLR) -prosjektet til dags dato.

Den tiårige avtalen innebærer at NNÖ vil benytte Heimdall Powers avanserte programvare og sensorer for å forbedre nettoperasjonene i sitt nettområde i Nedre Østerrike, hvor de betjener rundt en million kunder på daglig basis.

Jørgen Festervoll, administrerende direktør i Heimdall Power. Foto: Heimdall Power
Jørgen Festervoll, administrerende direktør i Heimdall Power. Foto: Heimdall Power

Jørgen Festervoll, administrerende direktør i Heimdall Power, er meget entusiastisk når han uttaler seg om selskapets nyeste prosjekt: 

– Denne avtalen markerer enda en milepæl for Heimdall Power, når vi annonserer ikke bare den største kontrakten i selskapets historie, men en kontrakt som kan bli det største prosjektet i verden for dynamisk linjerating (DLR). Tidslinjen på ti år er også en ny rekord for Heimdall Power, og understreker hvordan vi bygger stadig mer solide og langsiktige relasjoner med våre kunder. Vi ser frem til å arbeide tett med NNÖ de kommende årene, og ikke minst sørge for at de får mest mulig ut av våre løsninger, til gode for både dem og de mange innbyggerne i deres nettområde, sier han.