Vannsikringsløsningen lyder navnet Eaton xComfort Leakage Stop, og tar med det opp navnet fra Eatons suksessrike smarthusserie xComfort, melder Eaton. 

Systemet består av to komponenter som kjøpes separat. Den ene er Danfoss sin nye og miljøvennlige magnetventil i ECO Brass, med lavt blyinnhold. Den andre er sensorenheten til Eaton. Ved å kombinere de to produktene, oppnår kunden en unik fordel, ifølge Eatons produktsjef for xComfort i Norge, Ine Dagfinrud.

– Vi er stolte av at xComfort Leakage Stop i kombinasjon med Danfoss-ventilen er en SINTEF-testet og -godkjent vannsikringsløsning. En SINTEF-godkjenning er et solid kvalitetstegn for sluttkundene, som ved å velge en slik løsning både kan sove godt om natta og reise bort en uke eller to uten bekymringer, sier hun.

Kan gi rimeligere forsikringspremie

xComfort Leakage Stop er konstruert slik at dersom sensorene, enten hovedenheten eller et ubegrenset antall trådløse og tilknyttede sensorer, oppdager fuktighet, går det et elektronisk signal til magnetventilen fra Danfoss. Da stenges vannet, og brukeren får umiddelbart et varsel i appen på telefonen sin.

– I tillegg gir telefonen beskjed om hvilken av smarthusets sensorer som har slått ut på fukt. Det er praktisk hvis du har en enebolig med fem-seks sensorer fordelt på for eksempel bad, vaskerom, under kjøkkenbenk og ved varmtvannsbereder, forteller smarthussjefen.

Dermed kan brukeren gå rett til for eksempel vaskerommet og se nærmere på grunnen til at appen har varslet om fukt og at ventilen har stengt av vannet. 

– Kanskje var det en reell vannlekkasje der xComfort Leakage Stop reddet boligen fra en krisesituasjon, eller så var det kanskje bare et vått klesplagg fra tørkestativet som hadde falt ned på sensoren. Poenget er at brukeren får tryggheten i at boligen er sikret mot vannlekkasjer ved at sensoren og ventilen kutter vannet umiddelbart dersom det er mistanke om lekkasje, illustrerer Bjørn Prøsch Meier i Danfoss.

Som en følge av at kombinasjonsløsningen er SINTEF-godkjent, vil dette slå positivt ut på forsikringspremien, legger han til:

– Det betyr at ved å velge en så godt dokumentert og testet løsning for lekkasjesikring, vil du kvalifisere til en rimeligere boligforsikring.

– Veldig spennende samarbeid

Begge parter er stolte av samarbeidet og av å ha kommet frem til en kombinasjonsløsning som gir trygghet og forutsigbarhet for brukeren.

– Vi vet at xComfort-serien står for god kvalitet og trygge produkter, så for Danfoss er dette et veldig spennende samarbeid vi gleder oss til å se fortsettelsen på, sier Meier, og får støtte fra sin nye samarbeidspartner i Dagfinrud og Eaton.