Dette melder Biozin i en pressemelding.

Konseptutviklingsfasen er nylig avsluttet, og KBR (Kellogg Brown & Root) har levert en engineeringstudie.

Videre har Biozin Holding AS gjennomført analyser av tilgangen til råmaterialet og markedet for biozin®, samt evalueringer av miljøaspekter som er relevante for prosjektet, alle med positivt resultat. Prosjektets lønnsomhet og bærekraft har blitt bekreftet.

Biozin Holding AS vil i løpet av fasen for pre-engineering videreutvikle grunnlaget for den endelige investeringsbeslutningen, samt byggekontrakten (EPC) for produksjonsanlegget. Pre-engineeringen er planlagt å være ferdig innen utgangen av 2019, og den estimerte kostnaden for denne fasen av prosjektet er på 250 millioner kroner. Prosjektet vil bli finansiert av aksjonærene Biozin AS (Bergene Holm AS) og Preem AB, samt at Biozin Holding AS søker ytterligere støtte fra Innovasjon Norge for å redusere den finansielle risikoen i pre-engineering-fasen. Innovasjon Norge har allerede gitt 4,85 millioner kroner i støtte til konseptutviklingsfasen.

Produksjonsanlegget på Åmli vil omdanne råstoff fra skogen (skogsrester og biprodukter fra sagbruk) til den avanserte bioråoljen biozin®. Teknologien som er valgt for denne prosessen, IH2®, vil bli levert av CRI/Criterion Catalyst Company LTD, som er et heleid datterselskap av Royal Dutch Shell. Kapasiteten til anlegget vil være cirka 1 000 tonn biomasse per dag. Den totale prosjektkostnaden er anslått til 3,5 milliarder kroner.