Dette viser beregninger fra Dansk Fjernvarme.

Det er nå 62 fjernvarmeselskaper i Danmark som har solvarmeanlegg. - Solvarme er gull for fjernvarmen. På mindre enn ti år har teknologien vist sin verdi i fjernvarmen. Det er ganske enkelt på alle måter en riktig god idé å investere i anleggene, sier sjefskonsulent John Tang i Dansk Fjernvarme.

Nå produserer de store solvarmeanleggene det som tilsvarer mer enn 16 000 alminnelige hustanders årlige fjernvarmeforbruk. I løpet av et år blir denne produksjonen nesten fordoblet, skriver Dansk Fjernvarme i en pressemelding.

For fjernvarmeselskapene betyr solvarme at man sparer brensel. Hver gang solen skinner og leverer en megawatt fjernvarme, så sparer fjernvarmeselskapet tilsvarende brensler til denne produksjonen. Dermed reduseres CO2-utslippene også. For øyeblikket sparer de eksisterende anleggene mer enn 50 000 tonn i CO2-utslipp, og innen et års tid vil dette øke til 100 000 tonn, ifølge Dansk Fjernvarme.

De 62 anleggene som nå er i drift, er på til sammen 628 000 kvadratmeter. Produksjonsarealet blir nesten fordoblet og passerer 1,1 millioner kvadratmeter i løpet av det kommende året.

- Investeringen skjer fordi solvarme er en glimrende forretning og en fremtidsrettet energikilde, sier John Tang. Oppførelsen av de mange nye solvarmeanleggene er med på å skape grønn vekst med cirka 1 200 jobber.