Dette melder Enova

- Det som gjør dette bygget spesielt, er at det syr sammen mange enkeltteknologier som hver og én er viktige for å sikre fornuftig energibruk og reduserte klimagassutslipp. Totaliteten i bygget her er mer gjennomtenkt og flytter fronten av hva som er gjort tidligere, sier Enova-direktør Nils Kristian Nakstad.

- Ved å ha høye energiambisjoner så flytter man hele bransjen med gode eksempler og gode historier. Dette blir et forbilde på hvordan byggebransjen skal bygge sine bygg fremover, sa Nakstad.

Prosjektet bygger på erfaringene fra rehabiliteringsprosjektet Powerhouse Kjørbo i Sandvika og vil kombinere smarte energiløsninger og kjent teknologi på nye måter.

Skal levere strøm til nabobygg

Solcelleanlegget på det sydvendte skråtaket vil ha en effekt på rundt 700 kW, skrev Enova i en omtale av prosjektet i oktober 2015. Anlegget er så stort at det også skal levere energi til Entras andre bygg i området.

Byggene skal årlig produsere nærmere 1 GWh energi. Samtidig vil energibehovet ligge under en tredel av nivået for vanlige kontorbygg.

- Energisystemet i Powerhouse skal sette en ny standard for energioptimale systemløsninger i bygg, hvor systemene skal levere akkurat den mengden energi som er nødvendig, sa daværende leder Kim Robert Lisø i Powerhousesamarbeidet til Enova i 2015.