Dette melder Fjordenes Tidene.

- Nå går vi inn i et marked som er stort og interessant, og der vi er den som har løst utfordringen. Nå er det bare å skalere opp, trykke på knappen og begynne å levere kraftverk, sier Geir Arne Solheim til avisen.

Innovasjonsprosessen, med prøving og feiling, og konstant fokus på utvikling og forbedring, er ferdig. Nå når forretningsmodellen skal oppskaleres, handler det om kjente teknikker, å involvere andre og å utvide kapasiteten for å rigge seg for store løp.

- Det vi har jobbet mye og lenge med, er konverteren, nøkkelen til å lykkes med bølgekraft. Det er den som gjør bølgene om til noe vi kan bruke. Det er den vi har patentert og testet i Stadhavet og på Stadt Towing Tank. At den har blitt overlegent bedre enn alt annet, er fleksibel og viser god effekt, danner grunnlaget for at vi nå er over i neste fase og kan begynne å få produktet ut til kundene i markedet, sier Solheim.

Han ser for seg mange muligheter nå som bølgekraftverket kan kobles til strømnettet og drives kommersielt. – Ja, alle mulighetene er der nå når vi kan hente strømmen ut av havet, alt fra fiskeoppdrett til havner og marinaer, til plattformer og hydrogenproduksjon, sier Solheim til Fjordenes Tidene.