Med "The Storm Buoy", stormbøyen, kan bølgekraftverket motstå de enorme naturkreftene som alt blir utsatt for til havs. Bølgekraftverket skal overleve selv de hardeste stormer fordi den flytende delen på havoverflaten regelrett senker seg automatisk ned under vann ved ekstremsituasjoner. Dermed rir den været av mens selve generatoren er plassert permanent og sikkert nede på havbunnen og generer strømmen direkte, gjennom en nyutviklet og meget avansert liniærgenerator uten bevegelige deler utad. Dette skriver Ocean Energy på sine websider.

Ocean Energy har valgt å samarbeide med det Uppsala Universitets-baserte selskapet Seabased AB om bruk av deres ferdigutviklede lineærgeneratorer og strømtrans-formasjonssystem som i dag er i ferd med å bli fabrikkert og utplassert utenfor Lysekil i en kommersiell park i samarbeid  med energiselskapet Fortum.

Dette selskapet har kommet lengst i verden med å utvikle effektive lineærgeneratorer for montering på havbunnen.Dette nye og samlede bølgekraftkonseptet kan bety en revolusjon innenfor denne siste uutviklede gren av helt grønn energi på verdensbasis.  Dette gjør at vi nå sannsynligvis står foran et kommersielt gjennombrudd innen offshore bølgekraft – på linje med gjennombruddet for kommersiell vind- og solenergi på 80- og 90-tallet, mener selskapet.

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 24/2013. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her.