- Dette kommer til å fungere, og vi skal gjøre noe ingen andre har klart før å gjøre bølgekraft sikkert og konkurransedyktig, sier Langlee-grunnleggeren Julius Espedal til canariajournalen.no.

Det er snaue 15 måneder siden Langlee begynte å etablere seg på Kanariøyene. Nå inviterer selskapet investorer og industrielle partnere til å være med i kommersialiseringsfasen for sitt bølgekraftkonsept “Robusto”.

- Vi har en avtale med Repnaval i Las Palmas om bygging av prototypen, og har gjort en veldig grundig jobb sammen med norsk offshoreindustri for design og beregning av installasjonen.

Bølgekraft fungerer

- Teknisk sett er bølgekraft ikke lenger umulig. Flere selskaper har de siste par årene installert vellykkede prototyper som leverer strøm på nettet, både i Skottland og Portugal. Utfordringen der er at kostnadsnivået er for høyt, sier Espedal.

Han peker på at forberedelse for effektiv produksjon og installasjon er like viktig som en solid konstruksjon.

- Dette har vi klart, og vår teknologi vil konkurrere kommersielt. Dessuten har vi prosjekter som sikrer vekst etter en vellykket prototyp, sier Espedal til canariajournalen.no.