Ustekveikja Energi AS er 100 % eid av Ustekveikja Energi Holding AS som igjen er heleid av Hol kommune. Selskapet ble etablert i 1992.

- Vi er svært glade for å ha fått på plass et samarbeid med Ustekveikja Energi som gjør at vi kan tilby bedrifter fastprisavtaler som gir dem forutsigbarhet og trygghet i en tid med høye energipriser, sier konsernsjef i Akershus Energi, Eskil Lunde Jensen i en melding.

Bakgrunnen for samarbeidet er regjeringens vedtak om å utvide kontraktsunntaket for grunnrenteskatten. Tidligere har slike fastprisavtaler kun vært tilgjengelige for kraftkrevende industri, men utvidelsen av kontraktsunntaket åpner opp for å tilby samme type avtaler også til øvrige næringskunder. Avtalene skal gi forutsigbarhet både for bedriftene og kraftprodusentene.

- Det at Ustekveikja Energi nå kan tilby våre næringskunder en volumbasert fastprisavtale er viktig. Vi har over en periode jobbet med å lande avtaler med flere kraftprodusenter, og ser frem til et godt og fruktbart samarbeid med solide Akershus Energi. Det siste året har markedet og kraftsystemet vært hardt presset. For næringskunder som ønsker forutsigbarhet i strømprisen, har vi gjennom avtalen med Akershus Energi mulighet for å tilby dette på Østlandet, sier adm.dir. i Ustekveikja Energi Jan Olav Helle Trillhus.

Fastprisavtalene Akershus Energi tilbyr gjennom Ustekveikja Energi gjelder for prisområdet Østlandet (NO1). Avtalene tilbys på forretnings- og markedsmessige vilkår. Prisene vil være tilgjengelige fra mandag 13. mars med levering fra 1. april.