Anlegget har vært i drift i cirka et halvt år. Dette er første del av en større omlegging av varmeforsyningen i Silkeborg. I løpet av 2017 vil det bli gjennomført en annen viktig oppgradering som omfatter et varmepumpe- og røykgasskondensasjonssystem. Når det er gjennomført, vil det redusere CO2-utslippene med ytterligere cirka 14 000 tonn CO2. Silkeborg kommune har en målsetning om å redusere CO2-utslippene med 45 prosent i 2020, noe man nå klarer med disse to anleggene. Kommunens mål er å være CO2 -nøytral i 2030, melder Sikeborg Forsyning i en pressemelding.

 På årsbasis dekker solvarmeanlegget 20 prosent av det samlede varmebehovet i forsyningsområdet, men på solskinnsdager i sommerhalvåret står anlegget for all varmeproduksjon hos Silkeborg Forsyning. I mai og juni var det flere perioder hvor det kun var solen som varmet opp vannet. På en solskinnsdag sirkulerer det 2,7 millioner liter vann i timen gjennom anlegget. De 12 436 solfangerne er knyttet sammen med rør på 24 kilometer.

Tiltakene sikrer også kundene en stabil utvikling i fjernvarmeprisen, og man er fremover langt mindre avhengig av tradisjonelle energikilder. På kort sikt imøtekommes og nøytraliseres en stigning i omkostningene på 100 millioner danske kroner som ellers ville kommet i 2019. Ved utgangen av 2018 bortfaller nemlig det såkalte grunnbeløpet som gassfyrte kraftvarmeverk får for å stå til rådighet som el-produsent.

Anlegget har kostet 250 millioner kroner. Arbeidet med planlegging og oppførelse har tatt tre år.