Det første spadetaket ble tatt på sensommeren for to år siden. Nå står Sørvik barnehage i Harstad endelig klar.

– Harstad kommune viser politisk lederskap og vilje til å jobbe for å oppnå ambisiøse krav til klima og miljø. Valgene som tas i byggeprosessen utgjør en forskjell, og helhetstankegangen er vesentlig. Det tar Harstad kommune på alvor. De er nå først ute med en svanemerket barnehage i hele landsdelen. Faktisk er dette verdens nordligste svanemerkede barnehage, sier Cathrine Pia Lund, administrerende direktør i Svanemerket.

Barnehagen oppfyller blant annet strenge krav til at bygget skal ha lavere strømforbruk, bruke mer bærekraftige materialer, byggevarer av høy kvalitet, og strenge krav til kjemikaliebruk.

– De neste årene skal det bygges over 270 nye barnehager her i landet. «Se til Harstad» sier vi bare, for de bygger for fremtiden – med omtanke for barna våre, naturen og kloden, sier Lund.

Sørvik barnehage er et av flere svanemerkede bygg i Harstad. I kommunens klimabudsjett for 2024 er det i tillegg vedtatt å svanemerke flere avlastningsboliger for unge funksjonshemmede, en skole, et tilbygg på en barneskole og småhus.
 

Ordfører i Harstad, Kari-Anne Opsal, barnehagebarn og ansatte kunne endelig juble for at Sørvik barnehage offisielt er åpnet. Foto: Svanemerket