Dette melder Norsk-Tysk Handelskammer.

I en pressemelding fra det tyske nærings- og klimadepartement uttaler næringsminister Robert Habeck: - Dette er en merkedag for tysk industri. Med første del av industripakken har regjeringen i dag vist veien inn i fremtiden: Nå skal CCS og CCU bli mulig i Tyskland.

Ved å tillate CSS og CCS åpner nå Tyskland dørene for Norge og nabolandene i EU. Lovforslaget omfatter også en opsjon for landbasert CO₂-lagring. Det ville gjøre det mulig for enkelte delstater å godkjenne CO₂-lagring på sine landområder.

- Lovutkastet er først og fremst ment for å skape et klart juridisk rammeverk for bygging av en CO2-rørledningsinfrastruktur og lagring av CO2 til havs, forklarer Michael Kern, administrerende direktør i Norsk-Tysk Handelskammer. 

- Her ser vi et stort potensial for bilateralt samarbeid. Tyskland kan dra nytte av norsk kompetanse innen CO2-lagring, sier han.

Lovforslaget ble presentert allerede i slutten av februar 2024. Det skal nå videre til parlamentarisk behandling i den tyske forbundsdagen og forbundsrådet.