Det har blitt en tradisjon å dele ut både pris og hedrende omtale, slik det åpnes for i statuttene, ifølge Trondheim kommune.

Hedrende omtale kan gis til en eller flere av de kandidatene som ikke tildeles selve prisen, men like fullt bør hedres for å gå foran når det gjelder energi- og klimatiltak. I år var det sterke kandidater, og juryen besluttet å tildele to hedrende omtaler.

Den første hedrende omtalen gikk i år til Koteng Eiendom som har klare energimål for både nybygg og rehabiliterte næringsbygg i sin mangfoldige eiendomsportefølje på cirka 250 000 m2. Juryen sier at selskapet har kommet langt med energitiltak og har et stort potensial for det arbeidet de nå skal gjøre videre.

Den andre kandidaten som fikk hedrende omtale, var Posten og Bring. De tilhører et konsern som skal redusere sine CO2-utslipp med 40 % innen 2020, og da har de allerede redusert utslippene kraftig de siste ti årene. Slike ambisjoner kan innfris med en god forankring i ledelsen sammen med kompetente og engasjerte medarbeidere.

Juryen tildelte energiprisens hedrende omtale til Posten og Bring for det nye logistikksenteret på Torgård. Anlegget er blitt omtalt som  “Europas mest miljøvennlige postterminal” av Enova.

 Her kan du lese om hvem som vant Trondheim kommunes energipris for 2019.