I en tid med flomstore elver og voldsomme ødeleggelser i inn- og utland, tenker mange på klimaendringene og hva vi kan gjøre for å redusere utslippene av klimagasser. Det som gir best effekt for hver krone til klimatiltak, er å spare energi. Rica Bakklandet Hotel i Trondheim er et inspirerende eksempel på hvor vellykket dette kan bli, skriver Trondheim kommune i en pressemelding.

Elvene som kan romme så mye destruktiv kraft, er også en unik kilde til fornybar energi, både fra fossefall og gjennom utnytting av vannets temperatur. Rica Bakklandet Hotel får dekket hele 80 prosent av sitt energibehov til oppvarming og hele kjølebehovet, gjennom en stor vann til vann-varmepumpe. Nidelven i Trondheim bidrar ikke bare til et unikt og spennende miljø rundt hotellet. Under overflaten skjuler det seg tre store kollektorer for varmepumpen som har en kapasitet på 300 kW. Ved en utetemperatur på minus 10 grader holder varmeanlegget 43 grader.

Rica Bakklandet Hotel var det første norske hotellet med energimerke i klasse A.

Dette er et lite utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 22/2013. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!