Dette melder energy-supply.dk.

Løsningen består av stålplater som varmes opp til 650 grader med overskuddstrøm fra vindmøller. Ved å la vann passere gjennom stålplatene, vil man kunne trekke energien ut igjen. Dampen fra prosessen kan enten brukes i en dampturbin til elproduksjon eller via en varmeveksler til fjernvarmeproduksjon.

Grunnen til at Lumenion har valgt å bruke stål i sin løsning, er at det avgir og opptar varme veldig hurtig, og kan holde en høy temperatur uten at det smelter. Det er også lett å oppskalere en slik løsning.

- Vi regner med at stålet kan brukes i minst 40 år, før vi behøver å vurdere utskiftning, sier Phillip Alexander Hiersemenzel fra Lumenion ifølge energy-supply.dk.

- Det er ikke mulig med et batteri. Det holder som regel i 10 til 15 år, og sjelden over 20 år, sier han. -Dessuten må det destrueres når det er oppbrukt.

Lumenion holder nå på å oppføre et pilotprosjekt med en kapasitet på 2,4 MWh med full nettilslutning. Det forventes å stå klart i 2019.

Selskapet har også inngått en avtale om å bygge et anlegg i Nord-Tyskland med en kapasitet på 40 MWh. Det skal stå klart i 2020.