Dette skriver Dansk Fjernvarme på sine websider. 

Med potensial til å forsyne opptil 75 prosent av det totale europeiske varmeforbruket, er det ikke uten grunn at Europaparlamentet nå har vedtatt en ny strategi for å sikre gjennombrudd for geotermisk varme i stor skala.

- Dette er en virkelig god dag for grønn omstilling i Europa og Danmark. Potensialet i geotermisk energi er enormt, ikke minst i de store byene rundt om i Europa, men også i Danmark. Det er derfor god grunn til å vaie det stjerneprikkede flagget i dag, sier Maria Dahl Hedegaard, sjefkonsulent i Dansk Fjernvarme.

I Danmark er det allerede i gang flere prosjekter der geotermisk varme bidrar til å fase ut kull og redusere bruken av biomasse. På europeisk nivå ligger det en latent mulighet i at geotermisk energi kan erstatte bruken av naturgass og sikre forsyningssikkerheten med en stabil, grønn og bærekraftig energikilde som ikke støyer og heller ikke tar opp mye plass i landskapet.

- Nå ligger det en konkret handlingsplan som medlemslandene kan ta utgangspunkt i for utformingen av fremtidig strøm- og varmeforsyning. Dette er nødvendig, spesielt i disse årene hvor behovet for å redusere bruken av naturgass av hensyn til klimaet og den geopolitiske sikkerheten er betydelig, sier Maria Dahl Hedegaard.