Dette melder Kompa.

Rammeavtalen dekker tjenester som prosjektledelse, utarbeidelse av kravspesifikasjoner, analyse, risikovurdering og tilstandsvurdering, med tilhørende rådgivningstjenester.

– Denne rammeavtalen er et viktig skritt for Statsbygg, der vi setter tydelige krav til væskekvalitet og risikohåndtering i våre anlegg. Gjennom en åpen og grundig prosess har vi sikret at vi får en partner som møter våre høye standarder for kvalitet og kontinuerlig forbedring. Vi ser frem til et konstruktivt samarbeid med Kompa for å ivareta helse og sikkerhet i våre bygg, sier Rune Solheim, Driftsdirektør Statsbygg. 

En strategisk avtale for kvalitet og kompetanse

Igjennom avtalen skal Kompa levere et bredt spekter av tjenester som inkluderer kartlegging, risikovurdering, tilstandsrapportering og kvalitetskontroll av vannkvalitet på tvers av Statsbyggs eiendomsportefølje.

Driftsdirektør Statsbygg Rune Solheim. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen
Driftsdirektør Statsbygg Rune Solheim. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

– Statsbygg er opptatt av kvalitet og høy fagkompetanse i våre leveranser. Kompas kompetanse og erfaring gir oss trygghet på at vi har tatt et riktig valg for fremtidig vedlikehold, forteller Solheim.

Statsbygg valgte Kompa etter en omfattende evaluering der kvalitet utgjorde 70 % av vurderingskriteriene. Kompas tilbud utmerket seg gjennom høy faglig kompetanse og helhetlige tjenester tilpasset Statsbyggs behov for pålitelig legionellakontroll og vannbehandlingskontroll.

– At Norges største eiendomsaktør har valgt oss som samarbeidspartner, er en stor tillitserklæring. Vi ser frem til å bidra med vår ekspertise for å levere trygge, effektive og fremtidsrettede løsninger på tvers av Statsbyggs omfattende eiendomsportefølje, sier Maria Råken, daglig leder i Kompa AS.

Kompas bidrag til bransjestandarder

Kompa har lenge vært en sentral aktør i arbeidet med å utvikle bransjestandarder og legge til rette for felles praksis i VVS-bransjen. I samarbeid med Standard Norge har selskapet spilt en avgjørende rolle i utviklingen av nasjonal veileder for vannbehandling som gir klare retningslinjer for drift og vedlikehold av lukkede energianlegg i Norge.

Maria Råken, daglig leder Kompa AS. Foto: Kompa
Maria Råken, daglig leder Kompa AS. Foto: Kompa

Gjennom forskningsprosjektet SESSILE bidrar Kompa til å utvikle bruker- og miljøvennlige løsninger for å redusere risikoen for Legionella i tappevannsystemer i bygg.

Videre leder Kompa et initiativ for å etablere standardiserte leverandørkrav til væskekvalitet i vannbehandlingssystemer, et prosjekt som har som mål å heve kvalitetsnivået i hele bransjen.