- Vi er i gang i Esbjerg. Anlegget i Esbjerg skal avløse et eksisterende kullanlegg, og vi er i gang med å teste om det kan bli et samarbeid med forsyningsselskapet, sa adm. dir. hos European Energy Knud-Erik Andersen på konferansen ifølge energy-supply.dk.

Mens man allerede er i gang med planene i Esbjerg, gjemmer det seg  skisser i skuffen til et varmelagringsprosjekt, som kan sørge for fjernvarme til hele København. 

- København har vi laget som en illustrasjon for å vise størrelsen. Vi er med andre ord ikke i gang i København, hvor det illustrerte lageret er på cirka 50 millioner m3, sa Andersen.

Konseptet EE GigaStorage går ut på at man lagrer energi fra vindmøller og solceller som varmt vann i store kystnære vannlagre, inntil man skal bruke det varme vannet til fjernvarmeproduksjon.

- EE GigaStorage er en “gamechanger” i vår kamp mot klimaforandringene. Det er ingen grenser for størrelsen på våre løsninger, og det vil være en konkurransedyktig løsning utenfor kysten ved alle fjernvarme- og fjernkjølte byer. Vi forventer stor etterspørsel etter løsningen, som allerede kan konkurrere prismessig med andre løsninger, sa Knud-Erik Andersen ifølge energy-supply.dk.