Prosessen går ut på at det vekselvis vil pumpes ned varmt respektivt kaldt vann i dobbeltisolerte rør ned i berggrunnen.Dette melder energinyheter.se ifølge Norsk Fjernvarme.
Sesonglagring av varme i berggrunnen er ikke noe nytt, men har hittil funnet sted i krystallisk stein. Den nordvestlige berggrunnen derimot er sedimentær, det vil si gammel havbunn.

- Vi pløyer ukjent mark her; det finnes ikke klare systemer for varmeutveksling mot sedimentær stein. Det er en rekke spørsmål som skal besvares, blant annet vedrørende isolasjonsmaterialer og boreteknologi. Vi vil teste en høy lagringstemperatur, rundt hundre grader. Også det er nytt, men hvis det fungerer kan vi benytte den lagrede energien uten varmepumpe, noe som medfører sparte kostnader. Det forteller Jesper Baaring, prosjektleder ved Øresundskraft.

Fullt utbygd vil et Helsingborgs-lager kunne lagre 50 GWh varme, tilsvarende årsbehovet for rundt 2 500 villaer. Testingen skjer nær Filbornaverket i Helsingborg og beregnes å være avsluttet i løpet av våren 2019.