– Dette vil kunne bidra til å spare miljø og penger, sier prosjektleder Dennis Haffner, ifølge en pressemelding fra BLDNG.ai.

- At Kristiania benytter arealene sine på en enda mer gjennomtenkt måte vil komme alle ansatte og studenter til gode, eksempelvis i opplevelsen av å være i riktig rom for klassens størrelse, færre overfylte eller tomme rom, eller at rommene oppleves som rengjort til rett tid. Effektiv bruk av arealer kan også spare penger, som igjen kan komme studenter til gode ved at pengene kan benyttes til andre formål, fortsetter han.

Hensikten med denne installasjonen er å få en bedre oversikt over faktisk bruk av Kristiania sine undervisningsrom. Denne innsikten vil kunne hjelpe skolen med å effektivisere bruken av ventilasjonsanlegg, varmeanlegg, bruk av lys, renholdsfrekvenser, rett rom til rett klassestørrelse etc. 

Dette vil være viktig for å sikre en mer bærekraftig drift og samtidig bidra til lavere energikostnader. 

Innsikten fra BLDNG.ai kan benyttes til å effektivisere driften med tanke på arealer som midlertidig eller permanent kan unngås å bruke, som begge deler er energi og ressurser spart. De kan også rapportere mer nøyaktig på hvordan de benytter kvadratmeterne sine. Skolen har også muligheten til å benytte innsikten til å justere renhold, som kan bidra til unødvendig bruk av vann og vaskemidler.

Sensorikken er selvsagt i samsvar med personvernloven og GDPR. Ingen personopplysninger behandles eller lagres om brukerne av rommene, ifølge BLDNG.ai.