Dette sier Geminors nye Country Manager, Manfred Rissmann, i en melding fra Geminor.

Rissmann (60) har over 30 års bransjeerfaring i bagasjen når han tiltrer stillingen som country manager for Geminor i det tyske markedet. Ingeniørutdannede Rissmann har igjennom årenes løp jobbet med mange forskjellige avfallsfraksjoner, der treavfall og biomasse har vært de viktigste. De siste fem årene har han hatt en stilling som Account & Development Manager ved Geminors kontor i Ulm.

– Siden 2021 har avfallsbransjen vært ganske turbulent, noe som også har påvirket vårt kontor i Tyskland. Å ta ansvar for selskapets virksomhet i det største energigjenvinningsmarkedet i Europa er et betydelig ansvar, men jeg ser frem til å hjelpe Geminor med å tilpasse seg til en ny europeisk virkelighet innen energi- og materialgjenvinning, sier Manfred Rissmann.

Geminors nye Country Manager I Tyskland, Manfred Rissmann. Foto: Geminor
Geminors nye Country Manager I Tyskland, Manfred Rissmann. Foto: Geminor

Et utfordrende marked

Med sine 16 ulike regioner er Tyskland et komplekst marked i europeisk sammenheng. Det siste året har landet også gått fra å være hovedsakelig et eksportmarked til å bli et importmarked for avfallsfraksjoner. For Geminor – som hovedsakelig fokuserer på RDF, SRF og trevirke i Tyskland – krever de raske endringene i etterspørsel, tilbud, priser og forskrifter, en hurtigere respons enn tidligere, forklarer Rissmann.

– Den kommende CO2-avgiften, samt økningen i lastebilavgifter, innføres i et Tyskland som er rammet av en relativt svak økonomi. Faktorer som disse vil i stor grad påvirke det tyske markedet i tiden som kommer, og være en del av utfordringene Geminor må håndtere, sier den nye landssjefen.

– Vår hovedoppgave blir nå å bidra til å etablere nye og mer bærekraftige energi- og materialgjenvinningsløsninger i Tyskland, og et tettere samarbeid med ledende tyske avfallsaktører blir en naturlig del av dette. Men vi må også ta inn over oss at gjenvinningsmarkedet blir mer internasjonalt for hvert år som går, noe som også vil påvirke vårt arbeid i Tyskland, sier Rissmann.

Å utvikle Geminor videre betyr også å hente nye og motiverte medarbeidere til det tyske teamet, sier Rissmann.

– Det nåværende tyske markedet kan være krevende, men det tilbyr også forretningsmuligheter og et stort potensial for vekst. Vi planlegger å dra nytte av konsernets internasjonale ekspertise innen logistikk og biomasse, og bygge et sterkt tysk team som vil spille en viktig rolle i Geminors internasjonale virksomhet i årene som kommer, avslutter Geminors nye Country Manager, Manfred Rissmann.