Siemens lavspentprogramvare, LV Insights® X, og avansert distribusjonsstyringssystem, Spectrum Power 7 ADMS, er nå i drift og vil gi Elvia relevant innsikt for å fleksibelt håndtere nettet og øke kapasiteten raskt. Med LV Insights® X kan Elvia dra nytte av eksisterende data og skape en digital tvilling for å overvåke statusen til nettet, noe som resulterer i optimalisert driftsavbrudd. Dette fører til kostnadsbesparelser, forbedret nettstabilitet og til syvende og sist kundetilfredshet, ifølge Siemens.

- Vi i Siemens er stolte av å inngå dette samarbeidet med Elvia. Med den nye løsningen, vil Elvia være i stand til å automatisere prosessene sine og håndtere kompleksiteten i lavspenningsnettet på en helt ny måte. Løsningen kan bidra til å redusere strømbruddstider med opptil 30 prosent og samtidig øke kapasiteten i nettet, sier Nils Klippenberg, administrerende direktør i Siemens AS, i en pressemelding.

- Vi i Siemens Grid Software er forpliktet til å akselerere energiomstillingen. Vår lavspentprogramvare, LV Insights X, gir nettoperatører full transparens over nettet og øker nettkapasiteten ved å identifisere kritiske segmenter. Nå som programvaren er implementert hos Elvia, vil den gjøre det mulig for selskapet å takle sine mest presserende utfordringer, få verdifull innsikt for å ta raske beslutninger og øke kundetilfredsheten. Ved å samarbeide med Elvia, så vel som andre distribusjonsoperatører (DSOer) i Europa, i utviklingsfasen av LV Insights X, kunne vi sikre at programvaren tilfredsstiller bransjens behov for neste generasjons nettadministrasjon, sier Sabine Erlinghagen, direktør Siemens Grid Software.

Innovasjonssamarbeid var avgjørende for utrullingen av begge produktene hos Elvia. I løpet av prosessen testet Elvia, sammen med andre europeiske DSOer, prototyper av programvaren for å utvikle brukersentriske løsninger som er enkle og intuitive å benytte. Denne sømløse tilnærmingen førte til utviklingen av et produkt som støtter både en moderne og robust nettkontrollarkitektur.

- Vi trengte en innovativ tilnærming for å utvikle en fremtidssikker nettstyringsløsning i Norge. Ved å samarbeide med Siemens, implementerte vi et avansert og fremtidsrettet produkt på noen få uker, som vil hjelpe oss med å akselerere og håndtere energiomstillingen. Med økt fleksibilitet og oversikt over nettet, kan vi nå administrere lavspentsystemet på en mye mer effektiv måte – fra planlegging til drift og vedlikehold, sier Erik Jansen, leder for nettdrift i Elvia.