- Verden trenger mer effektive løsninger for fornybar energiproduksjon, og anlegget på Herøya skal bli en spydspiss innen forskning og produksjon av polymermaterialer (plastmateriale) som skal utnytte solenergien bedre og på sikt bidra til at man kan produsere ferskvann fra saltvann, sier daglig leder i Aventa, John B. Rekstad.

Anlegget på Herøya vil bli det første i sitt slag i verden, og prosjektet støttes av Innovasjon Norge. Med på laget har Aventa også fått med industriselskapet Siemens som bl.a. skal bidra med digitale løsninger som skal sikre avansert overvåkning og styring av prosessene i anlegget.

- Norske industribedrifter er avhengige av å jobbe smartere enn konkurrentene i lavkostland og derfor er digitalisering av prosessene helt avgjørende. Aventa har skjønt dette, og vi har derfor startet et samarbeid for å få på plass en av verdens mest avanserte produksjonslinjer i sitt slag, sier salgsdirektør i Siemens, Arne Bergun.

Detaljutformingen av fabrikken vil skje i samarbeid med ledende internasjonale produsenter av produksjonsmaskiner og av avanserte polymermaterialer. I det forberedende arbeidet deltar også Norner og Industriparken på Herøya.

Partene tar sikte på at forprosjektet skal være avsluttet innen utgangen av året, og at de konkrete etableringsarbeidene starter opp rett over nyttår.