Daimyo Eiendom og Sunday Power har inngått et grønt partnerskap innen solenergi i Lyngdal Handelspark i Fiboveien. 6 bygninger får solcelleanlegg på taket og sikrer gårdeier, leietakere og lokalmiljøet fornybar, rimelig strøm.

– Nå skal vi utnytte alle solfylte dager på Sørlandet til fulle! Når vi først gjør dette, så tar vi et skikkelig løft for å få en grønnere og mer bærekraftig handelspark i Lyngdal, sier Alexander Kjær, investeringsdirektør i Daimyo Eiendom, ifølge nettsiden til Sunday Power. 

Gjennom å installere solcelleanlegg på totalt 6 næringsbygg, som til sammen utgjør 5 500 kvm, vil Daimyo Eiendom anslagsvis spare miljøet for 450 tonn CO2 per år. Det vil også bli et av Sørlandets største solcelleanlegg med en produksjon på over 1000 megawatt timer per år.

– Da vi skjønte at Sunday Power kunne hjelpe oss med å realisere dette raskt og effektivt, var det ikke noe å lure på. Som eiendomsforvalter har vi et ansvar for å bidra til en grønnere eiendomsbransje, og Sunday Powers løsning har gjort det enkelt og kostnadseffektivt å gjennomføre et konkret tiltak som monner. En grønnere næringspark gir verdi for alle parter - leietakere, byggeier og planeten, sier Alexander Kjær i Daimyo.

Fra venstre: Alexander Kjær, investeringsdirektør i Daimyo og Rikard af Ekenstam, CCO i Sunday Power. Foto: Sunday Power

En fantastisk mulighet for leietakerne

XXL, Skeidar, Jula, Thansen, Pets og Rusta er blant leietakerne i handelsparken i dag. Gårdeier kan tilby leietakerne grønn strøm rett fra eget tak til under markedspris, gjennom sin avtale med Sunday Power.

- Her bidrar Daimyo Eiendom med en gyllen mulighet for leietakerne i handelsparken. De får tilgang på lokalprodusert, fornybar energi uten noen ekstra kostnad. Dette er et konkret bærekraftstiltak også for leietaker, sier Rikard af Ekenstam, CCO i Sunday Power.

Solceller på taket forbedrer byggets grønne profil, og øker verdien for både byggeier og leietaker. Ved et slikt anlegg kan man som byggeier bidra til at Norge produserer mer fornybar energi og minsker behovet for å importere ikke-fornybar energi fra kontinentet. Den strømmen som ikke blir brukt av leietakerne, vil eksporteres ut på nettet til glede for andre aktører i lokalmiljøet.