For en elbileier er det viktig at bilen alltid er oppladet og klar til bruk, på en sikker og rask måte. Laderen bør være montert der bilen vanligvis står parkert. For mange av oss er derfor hjemmelading det mest aktuelle alternativet.

For å gjøre det enklest mulig for bilisten lanserer Schneider Electric nå EVlink Wallbox. Ladestasjonen halverer ladetiden, sammenlignet med lading via en tradisjonell stikkontakt.

- Ved bruk av en tradisjonell stikkontakt kan det gjennomsnittlig ta opp til 12 timer å fullade et 22 kWh batteri. Med EVLink Wallbox er bilen fulladet på under fire timer. I en elbil-eiers liv betyr de timene veldig mye i hverdagen, sier Kjetil Hulbach i Schneider Electric  en pressemelding.

Ladestasjonen kan installeres både innendørs og utendørs, avhengig av hvor bilen står parkert. En kvalifisert elektriker kan installere ladestasjonen på en halv time.

EVlink Wallbox oppfyller alle EUs krav for lading av elbiler. Ladestasjonen er værbestandig og designet er minimalistisk, for å kunne gli inn i alle slags miljøer. Den er konstruert for langvarig utendørs bruk, den er vanntett (IP 54), støtsikker (IK 10), og motstandsdyktig mot UV-lys. EVlink Wallbox leveres i fire varianter, alle med en 4 meter lang, fastmontert kabel. Det finnes T1 kontakt og T2 kontakt og effekter på 3,7 og 7,4 kW. (1 fas, 230VAC)

- EVlink Wallbox er tilgjengelig i forskjellige utforminger for å kunne takle lading av alle moderne elbiler, som for eksempel elbilene til våre samarbeidspartnere BMW og Ford, sier Kjetil Hulbach.