Haslev Renseanlegg er et av Faxe Forsynings seks renseanlegg. Faxe Forsyning er lokalisert i Faxe kommune i Danmark.

Renseanlegget i Haslev var plaget av stopp, og anlegget var nedslitt og kjemikalietungt. Derfor begynte de i mai 2011 å renovere anlegget. Formålet var å oppnå bedre rensing, reduksjon av driftsomkostninger og å skape et bedre arbeidsmiljø. Dette melder Danfoss.

 For å beskytte og regulere sentrifugepumpene i anlegget, monterte man 40 frekvensomformere. Frekvensomformerne regulerer pumpenes flow, som har det beste arbeidspunktet ved cirka 40 Hz, fordi man da beskytter motoren og pumpen best mulig og samtidig oppnår energibesparelser. 

- Alt som kan reguleres, bør reguleres og holde en viss form for standard. Våre elektrikere har selv installert frekvensomformerene, sier driftssjef i Faxe Renseanlegg, Lars Erik Hansen. 

Haslev Renseanlegg er utstyrt med det nyeste av teknologi, så det kan kjøres ubemannet og overvåkes sentralt fra Faxe Renseanlegg. I 2009 hadde man et elforbruk på 1 013 931 kWh per år, men etter renoveringen er elforbruket kommet ned på 621 442 kWh, i 2013, noe som tilsvarer en reduksjon på 40 prosent.

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet  finner i EnergiRapporten nr. 38/2014. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!