- Jeg prøvde først e-læringskurset Grønn Eiendomsdrift selv, og så at det kunne være et godt utgangspunkt for driftsteknikerne våre. Flere hos oss har nå brukt det som et opplæringsverktøy før eksamen i byggdrifterfaget, sier Sasan Chegini, driftssjef for Storebrand Eiendom i Coor Service Management AS i en melding fra Grønn Byggallianse.

I opplæringspakken Grønn Eiendomsdrift lærer du om sentrale løsninger for å redusere miljøbelastningen ved eiendomsdrift, samtidig som du tar hensyn til brukernes behov og økonomi. Pakken består av både e-læring og fordypningskurs.

Fra flere av de nærmere 30 driftsteknikerne i Coor som har testet e-læringen så langt, har Chegini fått høre at mange opplever det som et konkret kurs, med praktiske metoder. Det har fungert godt, også for de som ikke er så glade i teori.

- En god drifter bruker dødtid til å være proaktiv, og jeg forventer at mine driftere har en egeninteresse av slik kompetanse. Når byggene er i full drift, får vi stadig telefoner og må prioritere kunden. Nå kan det være enklere å ta kurs som Grønn Eiendomsdrift uforstyrret, fordi det er færre i byggene, sier Chegini.

Slik får du mest ut av e-læringen

Chegini flere tips til andre som vurderer å ta e-læringen selv eller å sende medarbeidere på kurs.

1. Lag en plan

Når man skal komme i gang, kan det virke som man skal gjennom veldig mye. Da er det lurt med en plan. Sett gjerne av tid på stillere dager, som fredag etter lunsj, til å jobbe med e-læringen. Et mål om å ta to moduler i måneden er overkommelig for de fleste.

2. Leder må følge opp

Som leder holder det ikke å sette en frist for at alle skal være ferdige. Du må også følge opp underveis, for eksempel ved å etterspørre progresjonen hos hver enkelt på driftsmøter og holde oversikt.

3. Gjør det enkelt å logge på

I 2021 er det færrest mulig klikk som gjelder. Legg modulen til i favoritter i nettleseren og gjør det raskt og enkelt å logge inn og komme i gang.

4. Forstå hvorfor det er nyttig for deg

Hvilken nytte du har av e-læringen kommer an på hvilken erfaring du har. For en veteran kan e-læringen både gi en nyttig oppfriskning, samtidig som du dokumenterer den solide kunnskapen du sitter på. Å ha Grønn Eiendomsdrift på CV-en er et kvalitetsstempel.

- For de som er ferske er e-læringen nyttig fordi den ikke bare handler om miljø, men også gir en innføring i totalbildet man må kunne som drifter. Kurset kan også være en vei inn i å jobbe mer med teknisk drift enn leietakerhenvendelser, for de som ønsker det, sier Chegini.