Dette innebærer at alle kommunene i fylket vil arbeide etter en felles elbil-strategi og ha en felles rammeavtale for innkjøp av ladestasjoner. I første omgang skal det plasseres ut 500 ladestolper.– 

- Skal vi nå Klimaforlikets mål om et lavutslippssamfunn, må utslippene i transportsektoren ned i null. For å klare det trenger vi den nødvendige ladeinfrastrukturen. Dette er derfor et eksempelprosjekt med stor overføringsverdi, fastslår juryen for konkurransen, som arrangeres av KS og miljøstiftelsen Zero. Dette melder Zero.

- Finalistene i årets konkurranse er gode eksempler på hvordan kommunene kan gå foran og vise vei til lavutslippssamfunnet Norge. Dette er konkrete tiltak som gir en bedre hverdag for kommunenes innbyggere, samtidig som de bidrar til å kutte nasjonale utslipp, sier Ingvild Kilen Rørholdt i Zero.

Annenplassen gikk til åtte kommuner i Akershus, som har bygget Europas mest moderne anlegg for sortering av avfall, og ROAF Miljøpark hvor avfall blir gjort til en ressurs. På tredjeplass fulgte 12 kommuner rundt Mjøsa for deres oppgradering av Mjøsanlegget AS, med dobling av kapasiteten og produksjon av biogass av matavfall til drivstoff og gjødsel.

Øvrig nominerte til topp-plasseringen var Farsund kommune for bruk av spillvarme fra lokal industri og Meldal kommune for bruk av bioenergi til erstatning for fossil energi i kommunale bygg og for å bygge opp lokal kompetanse til slike oppgaver.

Prisene ble overrakt under Zerokonferansen i Oslo 12. november. Juryen for konkurransen består av direktør Ellen Hambo i Miljødirektoratet, bystyrerepresentant og tidligere justisminister Odd Einar Dørum, KS’ styreleder Gunn Marit Helgesen og daglig leder Marius Holm i miljøstiftelsen Zero.