Prosjektdirektør Kristian Findstrup vil fra nyttår ta over ledelsen som Country Manager Norway for byggautomasjons-selskapet Nordomatic (tidligere SD Consult) i Norge. Gründer og dagens leder Erik Nordli trer til siden etter eget ønske, og blir Director of Business Development. Her vil han jobbe med å støtte og utvikle eksisterende kunder med innovative løsninger til smartbygg. Dette melder Nordomatic i en pressemelding.

- Vi ønsker å bli oppfattet som landets ledende kompetansemiljø for smart bygningsdrift. Våre løsninger skal bidra til energieffektivitet, godt inneklima og brukervennlighet for både næringsbygg og offentlige bygg med mer prediktive og selvlærende installasjoner som gir fordeler for både eiere, leietagere og brukere. Det er en veldig spennende tid for Nordomatic i Norge, og jeg gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer, sier Findstrup.

Nordomatic-konsernet har 400 ansatte i Norden, og en omsetning på over 900 millioner SEK. Det er særlig Norge som nå blinkes ut som et vekstmarked. Den norske avdelingen har 25 ansatte og en årlig omsetning på 40 millioner kroner. På kundelisten er store byggherrer, eiendomsforvaltere i privat næring, entreprenører, offentlig sektor, og kommuner.

Vellykket satsning på større næringsbygg

En av de viktigste leveransene siste år er til fastlands-Norges største byggeprosjekt Økern Portal der Nordomatic leverer automatikk og SD-anlegget. Det er en av flere eksempler på hvordan satsningen på større næringsbygg har gitt verdifulle erfaringer med overføringsverdi.

- Kunnskapen fra de største og mest avanserte byggene gjør at vi kan overføre beste praksis til andre typer bygninger. Det ligger et enormt potensial i å innføre smartere løsninger i alle norske næringsbygg. Dette både for å sikre en mer proaktiv drift der energi- og ressursbruk og kostnader går ned, samtidig som det er enklere å nå sine klimaforpliktelser, sier Findstrup.

Han fremhever at selskapet er ledende i Europa innen løsninger for å redusere energibruken og som skaper det beste inneklimaet, og fremhever at det er mye spennende som skal lanseres i det norske markedet de neste årene.

- Vi har investert tungt i analyse av data fra bygningsdrift for å skape smarte skybaserte tjenester, og har tilegnet oss ny kompetanse som sikrer at vi får den beste driften ut av både nye- og eksisterende installasjoner, sier Findstrup.

Kristian Findstrup er opprinnelig dansk, og har jobbet i Norge siden 2002 for ulike selskap som leverer løsninger innen smart bygningsdrift som Schneider Electric og GK Inneklima.

- Det er spennende å ta over driften av et så godt og profesjonelt selskap. Vi har et svært godt fagmiljø som støttes av et nordisk konsern som investerer betydelig i utviklingen av nye innovative løsninger og i utviklingen av nye skybaserte tjenester, sier Findstrup.