– Vi har totalrenovert og sanert en aldrende vaskehall og et bilverksted, og bygget de om til to moderne vaskehaller med flere intelligente løsninger som vi tror på at skal revolusjonere vann- og energiforbruket, sier norgessjefen i Wash World, Michael Rask i en melding fra Wash World. 

Store reduksjoner i vannforbruk

Det som gjør anlegget spennende er at det er bygget med et biologisk renseanlegg som filtrerer, renser og gjenbruker det meste av vannet som brukes i vasken. Det senker forbruket av nytt vann til så lite som seks liter per vask.

– De nye vaskehallene våre skal kun bruke rundt en tidel av vannmengden sammenlignet med en typisk privat bilvask med vannslange, illustrerer Rask, og legger til at vaskehallene er helautomatiske, slik at strøm og varme skrus ned til et minimum når de ikke er i bruk. 

Det er godt nytt for en bransje som tradisjonelt forbruker mye av både vann og energi.

Foto: Wash World

Abonnementsløsning

Rask forteller også om abonnementsløsningen på vaskehallene, som gjør at bilister kan vaske bilen når og så ofte de vil – døgnet rundt. Har du tegnet abonnement, vil et system som automatisk gjenkjenner bilens registreringsskilt la medlemmer kjøre rett inn i vaskehallen og starte en vask helt uten å forlate bilen.

Den offisielle åpningen av anlegget på Hisøy i Arendal er den første helgen i september, men vaskehallen er åpen slik at nysgjerrige og miljøbevisste bilister kan teste den nye teknologien allerede nå.