Dette melder Innovasjon Norge.

Som en av verdens første digitale energitjenester kobler Tibber strømforbrukerne direkte opp mot strømprodusentene. Appen finner de beste innkjøpsprisene på strøm, som så handles digitalt for kunden. I tillegg åpner den for teknologi som kan styre, og i større grad regulere, energiforbruket i boligen.

Resultatet er at forbrukeren får større kontroll og bevissthet over eget strømforbruk og en strømregning som både er bedre for lommeboka og miljøet.

Gründerne Edgeir Aksnes og Daniel Lindén har begge erfaring fra strømbransjen og etablerte i 2016 selskapet Tibber AS, etter å ha sett et behov i markedet. De så at teknologien på feltet gjorde store fremskritt, samtidig som de opplevde at strømselskapene ikke hadde kundene i fokus. Det ville Tibber gjøre noe med.

- Vi har jobbet ekstremt mye med å ha et kompromissløst fokus på kunden. Det er viktig å forstå deres utfordringer og hva de virkelig trenger, forteller Aksnes, som er daglig leder i Tibber.

Gjennom appen kan forbrukeren blant annet lade el-bilen, alt etter hvilken tid på døgnet strømmen er billigst. Det samme gjelder varmepumper og panelovner. I tillegg benyttes værvarsler og diverse andre data til å senke det totale forbruket. Dette gjøres gjennom machine learning ,eller kunstig intelligens. Den innovative teknologien er blitt tatt svært godt imot av markedet.

- Veksten har vært formidabel etter lanseringen av tjenesten vår for ett år siden, forteller Aksnes.

Flere investorer med på laget

Førde-bedriften teller i dag 15 ansatte. Med seg på laget har de en rekke partnere og investorer med stor tro på prosjektet. Innovasjon Norge har bidratt med tilsammen 600 000 i etablererstipend og drøye 6,8 millioner gjennom Miljøteknologiordningen. Seniorrådgiver i Innovasjon Norge, Rune Henjesand, mener prosjektet er både ambisiøst og spennende.

- Prosjektet utfordrer hele markedsmekanismen innenfor kjøp og salg av energi, sier han.

Henjesand fremhever gründerne som står bak selskapet. 

- Det er et veldig kompetent team med sterk gjennomføringsevne. I tillegg har de fått med seg dyktige eiere på laget som har løftet prosjektet, sier han.

Rigget for vekst

Aksnes forteller at de vil fortsette med det kompromissløse fokuset på kunden, og at de har flere spennende prosjekter på gang i tiden fremover. 

- Vi konkurrerer mot strømleverandører- og produsenter som har eksistert i over hundre år. De opererer etter gamle mønstre som er overmodne for å bli utfordret. Og det er nettopp det vi skal gjøre nå, avslutter Aksnes.