Ansvaret for driften av Norges største vindpark overføres nå til Statkraft på Fosen. De 71 vindturbinene i Roan vindpark, er nå testet av leverandøren Vestas og godkjent av Fosen Vind.Dette melder Fosen Vind.

Det har vært stor aktivitet i vertskommunen Roan siden byggestart i 2016. 71 vindturbiner med en tårnhøyde på 87 meter og en vingelengde på 57 meter har blitt transportert og reist, og det har blitt anlagt 70 km vei. Det er Fosen-bedriften Johs J. Syltern AS som har stått for byggingen av all nødvendig infrastruktur. Som en del av turbinleveransen vil Vestas være ansvarlig for driften de to første årene, men med innleid, lokalt driftspersonell fra Statkraft.

- Vi gleder oss over at Roan vindpark nå er i full drift og over arbeidsplassene og aktiviteten dette gir i kommunen. Fosen Vind blir også den største eksportbedriften i Roan kommune, sier ordfører Einar Eian i Roan kommune.

Blir Europas største

Roan vindpark, som nå overføres til driftsorganisasjonen, er den første av de seks vindparkene som utgjør Fosen-utbyggingen. Utbyggingen omfatter også vindparkene Harbaksfjellet, Storheia og Kvenndalsfjellet på nordsiden av Trondheimsfjorden (ca. 780 MW), samt vindparkene Geitfjellet og Hitra 2 sør for Trondheimsfjorden (ca. 275 MW).

En ny gruppe driftsoperatører har begynt sin opplæring hos turbinleverandøren Vestas i Danmark. Etter et halvt år på skolebenken kommer de tilbake for å følge monteringen og ferdigstillingen av turbinene på Storheia og Hitra 2 i år. De tre siste vindparkene, Geitfjellet, Harbaksfjellet og Kvenndalsfjellet, står for tur i 2020.

Når Fosen-utbyggingen er komplett, vil det være Europas største vindkraftanlegg på land, med en samlet installert effekt på 1057 MW.