Dette melder Live Nation.

Sammen med Eviny vil Live Nation Norge fjerne sine utslipp knyttet til energibruk flere år før den opprinnelige planen i 2030. I jakten på null utslipp hos festivaler og kulturbransjen, kan en løsning som ble utviklet for anleggsbransjen bidra til å kutte utslipp.

Energislukende sceneshow

Store konserter og festivaler bruker veldig mye strøm og energi i noen intense dager. Strømnettet har ofte ikke nok kapasitet når flere scener skal opp samtidig eller noen av verdens største artister kommer med sine sceneshow.

- Vi ønsker å gå foran med å finne nye utslippsfrie løsninger. Eviny er nå vår energipartner når vi tar grep for å nå målet med en mer bærekraftig konsertscene for livemusikk, både i Norge og resten av verden, sier Martin Nielsen, Head promoter i Live Nation Norge.

Fra Bergenfest. Foto: Jarle H. Moe

Begynte i Bergen i fjor

I fjor leverte Eviny mobile batterier til festivalen Bergenfest. Festivalsjef Frank Nes i Bergenfest opplevde stor interesse for prosjektet. Prosjektet vakte stor begeistring hos eieren, den internasjonale konsert- og festivalgiganten Live Nation. 

- Det er kjekt å se at samarbeidet nå blir utvidet til andre norske festivaler, sier Frank Nes. 

Eviny vil bidra med batterier for å redusere antall dieselaggregat under festivaler og konserter. Live Nation vil introdusere strøm fra batterier for Tons of Rock, den nystartede Vaulen Open Air og Bruce Springsteens konserter i Oslo.

- Avgjørende

Live Nation står bak noen av de største festivalene og konsertene i verden. Patricia Yagüe leder bærekraftsarbeidet deres i Europa, Afrika og Midtøsten. 

- Samarbeid med partnerne våre er avgjørende. Sammen med Eviny vil Live Nation Norge jobbe for å kutte utslipp fra festivalenes energiforbruk, sier hun.

Utviklet for bygg- og anleggsbransjen

Fornybar energi- og teknologiselskapet Eviny har i over 100 år produsert ren fornybar energi fra vannkraften, men satser nå blant annet på mobile batterier og energiløsninger. Løsningene med store batterier som kan transporteres der de trengs, er utviklet for å hjelpe bygg- og anleggsbransjen i jakten på null utslipp. Dermed blir det lettere å lade elektriske gravemaskiner, dumpere og andre anleggskjøretøy der det ikke er strøm.

- Vi ser en enorm interesse fra anleggsbransjen som er på full fart inn i det grønne skiftet. Samtidig ser vi mer og mer interesse fra andre markeder hvor det er midlertidig strømbehov. Kulturbransjen er en stor del av dette, både når det gjelder konserter og andre typer arrangementer. Tidligere har vi for eksempel levert batteri som gjorde en filminnspilling mulig, forteller Marit Meland i Eviny.

- Selv om forbrukerne og utstyret som batteriene skal drifte er veldig ulikt, så er prinsippet det samme. Det er et gap mellom tilgangen på strøm og behovet som oppstår ved et arrangement eller på en byggeplass, sier Meland.