Dette melder energinyheter.se. For å snu den negative trenden krever Svensk Vindenergi forandringer i styringsverktøyene til fornybar elproduksjon og et nytt utbyggingsmål til 2030.


I løpet av det første kvartalet i 2016 er det tatt investeringsbeslutninger i vindkraftanlegg som tilsvarer 62,5 MW, noe som er en dramatisk nedgang sammenliknet med den samme perioden i 2015, da tilsvarende tall var 190 MW.

Den negative trenden de siste månedene forklares med presset elpris, i hovedsak på grunn av globalt lave priser på kull og olje og nesten kollaps i markedet for utslippsrettigheter.
Dessuten er elsertifikatsystemet, som styringsverktøy for fornybar elproduksjon fortsatt i kraftig ubalanse. I tillegg til dette finnes det en usikkerhet hos investorene omkring de langsiktige spillereglene.

- De dårlige tallene for første kvartal er et direkte resultat av politikernes og myndighetenes nonchalanse overfor bransjens behov for fungerende styringsverktøy og langsiktige spilleregler. Sverige har en gyllen anledning til å tiltrekke seg utenlandske investeringer som skal kunne muliggjøre økt el-eksport til kontinentet, sier Charlotte Unger Larson, adm. dir. i Svensk Vindenergi, ifølge energinyheter.se.