Prosjektet er finansiert ved hjelp av EU-støtte, og har som formål å videreutvikle et eksisterende flowbatteri-prototype på 50 kW til en 150 kW demomodul. Det er prosjektert av EnStorage, som utvikler storskala energilagringsløsninger basert på flow battery-teknologien. (Se https://www.enstorageinc.com) Dette melder Schneider Electric i en pressemelding.

I forbindelse med samarbeidsprosjektet, vil begge selskap teste flowbatteri-teknologien under virkelige forhold, og målet er å levere en konkurransedyktig løsning for effektiv integrasjon av fornybar energi.

AREVA vil lede prosjektet og produsere, integrere og installere lagringsløsningen, mens Schneider Electric vil stå for det komplementerende energikonverteringssystemet.

- Energilagringsmarkedet utvikler seg raskt og er svært konkurranseutsatt. For å møte morgendagens energibehov, differensierer derfor AREVA sin portefølje med flowbatteri-teknologi, og utvider samarbeidsavtalen med partneren vår, Schneider Electric, uttaler Louis-François Durret, CEO i AREVA Renewables.

- Avtalen med AREVA styrker vår sastning på sikre, pålitelige og produktive løsninger for effektiv og grønn energihåndtering, sier Frédéric Abbal, EVP i Schneider Electrics Energy Business.

- Denne lagringsteknologien vil gi oss den fleksibiliteten og stabiliteten vi trenger for å forenkle integrasjonen av fornybar energi.

I februar 201 signerte AREVA og Schneider Electric en strategisk partnerskapsavtale for å markedsføre energistyrings- og -lagringsløsninger basert på hydrogenproduksjon og brenselscelleteknologi med AREVAs Greenergy Box™.