Med GBP 57,50/MWh (60 øre/kWh) er prisen på CfD-kontrakten 50 prosent lavere enn ved den forrige runden for bare to år siden. Dette viser den raske kostnadsreduksjonen i bransjen, melder Dong Energy.

Med en kapasitet på 1 386 MW, noe som er nok til å forsyne 1,3 millioner britiske husstander med strøm, blir Hornsea Project Two verdens største havmøllepark. Dermed overgår den den 1 200 MW store Hornsea Project One, som Dong Energy er i gang med å bygge.

- Vi har alltid fremhevet at størrelsen er en viktig drivkraft for å få ned kostnadene. Den ideelle størrelsen på en havmøllepark er 800-1 500 MW, og derfor er det naturlig at Hornsea Project Two kommer til å nå et rekordlavt kostnadsnivå. Samtidig viser den lave budprisen potensialet for å få ned omkostningene, når utviklerne også får ansvaret for å etablere netttilslutningen til havs, sånn som tilfellet er i Storbritannia, sier Samuel Leupold, konserndirektør for Wind Power i Dong Energy.

Hornsea Project Two vil bidra betydelig til Dong Energys ambisjon om å nå opp på en samlet havvindskapasitet på 11-12 GW senest i 2025.