Det har vært lite sol i Ringkøbing i desember, men likevel er visedirektør i Michala Bruhn Petersen i SkandiMir mer enn tilfreds, skriver dagbladetringskjern.dk.

I en stor del av 2017 har selskapet hatt en solvarmeparbol montert ved Ringkøbing Fjernvarmes sentral i Rindum og en tilsvarande parabol i Solrød. Aurora, som er navnet på parabolen, er computerstyrt, slik at den hele tiden følger solen.

- Det betyr at selv på årets korteste dag kan parabolen produsere varme, bare solen skinner, sier Bruhn Petersen. Formålet med testperioden øst og vest i Danmark, har vært å teste parabolene under alle værforhold.

Parabolene har vært gjennom to testfaser, sier Michala Bruhn Petersen. - Testfase to ble avsluttet i desember 2017 med verifisering av effektiviteten i den mørkeste måneden på de danske breddegrader, og milepælen ble nådd, sier hun. - Det vil si at Aurora kan produsere hele året rundt hvis solen skinner.

Aurora er nå klar til serieproduksjon med et 25 prosent større speilareal samt mulighet for å starte opp allerede kort tid etter at solen er stått opp. - Blir effektiviteten for høy, dreies anlegget straks ut av solen. Kommer det for kraftige vindstøt, dreier Aurora også automatisk ut av vinden, sier Bruhn Petersen til dagbladetringskjern.dk.

ScandiMir er blitt nominert til Denmark Bridge Award 2018.