Alt fungerer kjempebra, og vedlikeholdet er fortsatt så godt som ingenting. Det er kun driftsmessig tilsyn via web-grensesnittet, sier driftstekniker Kåre P. Arnevik i Åfjord kommune til Tekniske Nyheter.

Det var i 2010 at det ble montert et solfangeranlegg på taket på den ene fløyen på Åfjord helsesenter. Anlegget består av ti solfangere à 2,67 m2, og har en maksimaleffekt på cirka 15 kW ved full innstråling. Varmen veksles over husets eksisterende varmeanlegg, og benyttes både til gulvvarme og forvarming av tappevann.

Det spesielle med anlegget ved Åfjord helsesenter, er at det arbeider uten lagertank. -Hele samlestokken på denne varmegreina, samt en eksisterende tank for forvarming av tappevann, fungerer som et magasin i anlegget. Vanligvis har slike solvarmeanlegg sine egne akkumulatortanker for å lagre energien, men her kunne vi spare oss den investeringen, sa Arnevik til Tekniske Nyheter i 2010, da de monterte anlegget. - Energien fra solvarmeanlegget blir brukt direkte, i og med at vi har lasten (gulvvarme, ventilasjon etc.) med hele tiden.