Planen er at alle relevante vindkraftprosjekter som de fire kraftselskapene har i Midt-Norge vil vurderes samlet, inkludert alle aktuelle konsesjonsgitte prosjekter i Fosen Vind AS, SAE Vind DA og Sarepta Energi AS. Partnerne vil samarbeide om å utrede et nytt 1000 MW-prosjekt innen utløpet av september i år. Planen er at inntil 750 MW vindkraft bygges ut nord for Trondheimsfjorden og minst 250 MW vindkraft bygges ut sør for Trondheimsfjorden, melder Statkraft i en pressemelding. 

Statnett vil samtidig utrede hvilke justeringer dette vil kunne medføre for de planlagte nettprosjektene, slik at den nye løsningen overensstemmer med vilkårene som er gitt i Statnetts nettkonsesjon. 

Det skal inngås en samarbeidsavtale mellom partene som skal regulere partenes forpliktelser i forhold til det nye prosjektet.

Planen baserer seg på at Statnetts søknad om ett års utsettelse av fristen for sin konsesjon, blir innvilget, siden partene må benytte dette tidsrommet for å få på plass et nytt prosjekt.

Dersom den nye prosjektsammensetningen blir lønnsom, kan investeringsbeslutninger tas i første kvartal neste år.

Den foreløpige planen er at Statkraft skal ha 50,1 prosent eierandel i det samlede prosjektet og ta ansvaret for å gjennomføre en eventuell utbygging, mens TrønderEnergi skal ha mellom 5 og 10 prosent eierandel. Et konsortium ledet av Credit Suisse Energy Infrastructure Partners fortsetter sin involvering i prosjektet og ønsker å overta de øvrige eierandelene. Finansiering og fordeling av eierandeler vil avklares i forkant av en eventuell investeringsbeslutning.