I helgen åpnes Nydalen Fabrikker opp for publikum. Bygget rommer det som skal bli Norges største ombrukssenter. På fredag blir det fagdag med flere kjente profiler som klima- og miljøminister Espen Barth Eide og Jenny Skavlan, melder Avantor.

På lørdag er det åpen dag for store og små. Her kan du blant annet kjøpe sirkulære produkter – og møte menneskene som lager dem. Du kan få hjelp til reparasjon og redesign, nyte god mat, delta på workshops, aktiviteter og oppleve god musikk.

– Avantor startet sitt arbeid i Nydalen tidlig på nittitallet og da var dette et industriområde. Nå er Nydalen blitt et moderne bydelssentrum med kontorer, leiligheter og parker. Med Nydalen Fabrikker skal vi på nytt re-industrialisere, for en mer bærekraftig fremtid, sier Øystein Thorup, administrerende direktør i Avantor.

Anne Dubrau er fabrikksjef for ombruksfabrikken.

– Skal norsk industri og varehandel være konkurransedyktig i fremtiden må vi ta grep for å tilpasse oss. Det krever en re-industrialisering av Norge – og den reisen starter vi i Nydalen Fabrikker, sier Dubrau.


Her er hele programmet:
https://switch.no/event/faglig-forsmak-pa-norges-storste-ombruksfabrikk/