Dette melder Vattenfall, ifølge Norsk Fjernvarme.

Tidlig på 1990-tallet startet Amsterdam City reisen med å dekarbonisere byen. Byregjeringen og Vattenfall (Nuon) måtte den gang jobbe hardt for å overbevise utbyggere, eiendomsbesittere og beboere om fordelene med et fjernvarmenettverk. Nær 25 år senere taler tallene for seg, fjernvarme har blitt akseptert over hele byen.  Og Vattenfall fortsetter å utvide nettverket med 5 000 nye kunder i året, og har dermed det raskest voksende fjernvarmenettet i Europa.

Da utbyggingen startet hadde innbyggerne sine egne gasskjeler, det var ikke noe sentralt nettverk og karbonutslippene i byen økte.

Vattenfall jobber sammen med kommunen for å introdusere ny lavkarbonteknologi på “siten” og levere nettverksforlengelse som gjør det mulig.

Nye mindre nettverk har blitt knyttet til større nettverk for å bli mer optimaliserte. Byen Almere er knyttet til med en 12 kilometer lang underjordisk rørledning som medførte behov for å etablere en ny varmesentral. 

For å gjøre Amsterdam til en grønn by er det ikke bare benyttet restavfall. Selskapet har gått sammen med partnere for å fange overskuddsvarme og integrere den i varmeløsningene. I henhold til dagens normer benyttes fjernstyrt kommunikasjonsteknologi for kundebehandling.