Landene lover å følge opp tiltakene i vindpakken fra Europakommisjonen. Vindpakken skal få fart på konsesjonsprosesser og arealtildeling til vindkraft, og sikre en sterk og bærekraftig leverandørindustri. Dette er viktig ikke minst for havvindsatsningen i Norge.

– Vi er glade for den brede støtten pakken har fått, og har også selv signert charteret. Dette vil styrke Europas vindbransje, bidra til sysselsetting og bedre kontinentets energisikkerhet, sier Øistein Schmidt Galaaen, direktør for produksjon og bærekraft i Fornybar Norge i en pressemelding.

Landene skal investere direkte i produksjonsmidler for å bygge opp europeiske verdikjeder for vindkraft. Infrastrukturinvesteringer i havner, veier og kraftnett vil også bli trappet opp for å støtte vindkraftens vekst. Landene forventes også å implementere tiltakene fra den nylige EU-handlingsplanen for nett.

– Den brede støtten for vindpakken understreker hvor viktig vindkraften er for energiomstillingen vi skal gjennom. Vi trenger raskt mer fornybar energi, og vi trenger at den lages i verdikjeder vi stoler på. Det vil dagens nyhet bidra til, sier Galaaen.

Vindpakken (Wind Power Package) kan leses i sin helhet her og vindavtalen (European Wind Charter) her. Flere av Fornybar Norges medlemmer har også signert avtalen.