Selskapene har utviklet et system for energilagring som gjør energiforvaltningen for Amsterdam ArenA mer effektiv, bærekraftig og pålitelig, melder de i en pressemelding.

Systemet bruker Eatons toveis invertere og 280 Nissan LEAF-batterier lagret i stativer. Det skal benyttes til reservestrøm under større arrangementer og vil i fremtiden erstatte dieselgeneratorer, og dermed bidra til strømforsyningen i perioder med høy etterspørsel og med stabiliseringstjenester i nettverket.

xStorage Buildings-systemet lagrer og distribuerer effektivt energi når det er behov, og ser til at lysene aldri slukker på det 55 000-seters stadionet. Ved ombygging av batterier som tidligere har vært brukt i elektriske kjøretøyer, kan xStorage Buildings-systemet trekke strøm fra hovednettet, gi bedriftene bedre kontroll, bedre verdi og et mer bærekraftig valg for energiforbruket sitt.

Systemet, som er designet for Amsterdam ArenA,  er det største energilagringssystemet drevet av resirkulerte batterier i bruk av en bedrift i Europa. Kapasiteten er på fire megawatt med strøm og fire megawatt med lagring.

Samtidig som systemet leverer reservestrømtjenester til ArenA, gjør xStorage Buildings det også mulig for Amsterdam ArenA å levere strøm til nabolaget ved behov.

Teknologiselskapet The Mobility House vil drive xStorage Buildings-systemet som er bygget inn i Amsterdam ArenA. De vil levere forskjellige energitjenester som styrker stabiliteten i det lokale hovednettet, samtidig som det genereres merverdi for Amsterdam ArenA.

- Vi snakker om en enorm bærekraftfordel. Det vil snart bli mulig for oss å lagre energi fra solcellepanelene og vindmøllene våre og ta den i bruk når det er behov for den. En storartet nyskapning, og Amsterdam ArenA er det første stadionet i verden som ikke lenger bruker fossilt drivstoff, sier Henk Markerink, administrerende direktør for Amsterdam ArenA ifølge pressemeldingen.

- Denne løsningen er den første i sitt slag i verden og har potensial til å revolusjonere energibransjen. Siden vi lanserte xStorage i mai 2016, har vi sett en overveldende interesse både fra forbrukere og bedrifter, og vi gleder oss over å kunne presentere Amsterdam ArenA som vår første kommersielle partner, sier Paul Willcox, senior vice president for Nissan i Europa.

Han sier videre at xStorage Buildings ikke bare vil levere nødvendig reservestrøm til ArenA, men også bidra til å stabilisere det landsdekkende strømnettet i Nederland i perioder med høyt energibehov. Dette er den første av mange spennende kommersielle lanseringer fra Nissan i dette raskt voksende markedet.

- Med teknologien vår gir vi batteriene fornyet verdi og gjør Amsterdam ArenA mer effektiv, bærekraftig og driftssikker, sier Thomas Raffeiner, administrerende direktør og grunnlegger av The Mobility House.