ES Energy Save Holding AB har via sitt datterselskap ES Systems AB signert en avtale med El-Björn om levering av varmepumpemoduler i løpet av 2023 med en total ordreverdi på cirka 6 MSEK. Avtalen er en direkte konsekvens av en flerårig samarbeidsavtale mellom partene.

Energy Save og El-Björn har samarbeidet i flere år innen produkt- og forretningsutvikling. Før dagens avtale hadde El-Björn anskaffet fem plug-in-moduler for bruk på byggeplasser, melder Energy Save.

– Jeg har selv erfaring fra byggebransjen og har lenge sett det store potensialet for Energy Saves varmepumpeteknologi for midlertidige behov, ikke minst når det gjelder tørking og byggevarme på byggeplasser. Nå føles det veldig godt å sammen med El-Björn kunne tilby teknologien vår til byggefirmaer som ønsker å bygge på en mer bærekraftig måte, sier Niklas Hansson som er prosjekt- og forretningsutviklingssjef i Energy Save.

Avtalen er signert mellom Energy Save og El-Björn AB for forretningsområdet ePOLE. ePOLE tilbyr bærekraftige tjenester innen midlertidige energiløsninger og energieffektivitet.

– Akkurat som Energy Save ønsker vi å påvirke fremtidens energibruk. Vi i El-Björn har intensivert vårt miljøarbeide de siste fem årene, og et konkret resultat av det er etableringen av vårt nye forretningsområde og merkevare ePOLE. Med denne avtalen intensiverer vi arbeidet i Sverige, Norge og Finland for å bidra til klima- og energiomstillingen i eiendoms-, bygg- og energisektorene, sier Daniel Segerqvist, som er markeds- og forretningsutviklingssjef i El-Björn.

Avtalen gjelder luft/vannpumpen ES HeatBox Hydro 90 med kapasitet til å levere varme inntil 120 kW. Fordelen sammenlignet med andre varmeløsninger er at Energy Saves modul er mobil, fleksibel og enkel å installere og gir reduserte kostnader og CO2-utslipp.